söndag 14 februari 2016

Upplevelsegrupp 12 vecka 5

8 – 12 februari 2016


Blå himmel - vy över Anundshög
Riktigt blått och klart på himlen! Kom ihåg att ta en bild den här dagen också över Anund. De senaste två veckorna så har det sett annorlunda ut. Måndag igen och som sig bör så var Camilla på plats för att ha gruppsamtal igen efter det att frukosten avslutats.

Per vår örnskådande arbetsledare
Ryktet hade nått oss om att Per, en av arbetsledarna på Malma hade varit med en grupp till Ängsö på fredagen och skådat örnar. Så jag frågade Per under gårdagen om det var ok för honom att följa med oss ut till samma ställe. Vi hade tur det fungerade bra och dessutom kunde några deltagare från Malma följa med ut. Det här stället ute på Ängsö var nytt för mig. En liten bit att gå var det men väldigt fint låg det. grillplatser fanns det i ordning gjorda på flera platser. Några deltagare gjorde upp eld som vi kunde värma oss vid medan vi åt frukosten som vi tagit med oss.
Per hade med sig fina kikare med riktigt bra förstoring som vi fick titta i. Tyvärr så hjälpte det inte den här dagen. Örnarna ville inte visa sig den här dagen. Vad det berodde på? Ja, säg det den som kan. Synd var det men så är det med naturen, den är nyckfull!
Trevligt var det i alla fall att få komma ut på något nytt ställe och även om det var lite kyligt om fötterna för en del så hade vi ändå ganska tur med vädret får man säga. Vi hade precis satt oss i bilen så började det regna riktigt ordentligt.

Håkan Kling
Onsdagen så åkte vi mot Surahammar och  vidare över Ramnäs och Hälleskogsbrännan. Där träffade vi Håkan Kling från Skogsstyrelsen. Vi började vår samvaro med frukost. Kom lite smått i form av snöblandat regn ner. Nåja det gick ju att söka lä i bussen eller låna ett paraply som Håkan hade tagit med för utlåning.
På väg i brandområdet
Vi gjorde så att vi lämnade Håkans bil vid utgångsstället och så åkte han med oss i bussen. På det viset så kunde Håkan berätta under färden. Vi gjorde några stop också för att kika lite närmare vi en del saker. Vädret hade ju kunnat vara bättre men återigen den nyckfulla naturen som ställde till det lite. Det gick i alla fall bra att se hur elden dragit fram över skog och mark och stenhällar eftersom det ju inte var snötäckt den här dagen. Trots att de flesta som var med läst mycket om branden så är det svårt att förstå vidden av det hela innan man besökt området.

Titt ut - en emu är jag!
Torsdagen då tog vi vår frukost och 
åkte en bit ut på landet. Vid ankomsten så åt vi frukost i köket tillsammans med några som finns ute på gården. Den här gården är lite speciell för det finns så mycket olika djur samlade på ett och samma ställe. 
Bacon heter jag!
Det finns marsvin, kaniner, emu, åsna, hästar, lama, grisar, ankor etc. etc. 
Det hela började visst med att man tog emot hästar som farit illa på olika sätt. Nu ha det blivit fristad för ännu flera arter och samtidigt ett trevligt besöksmål för oss.

Den femte veckan är över och det är dags för lite välbehövlig helgvila. Ha en bra  helg alla!


Gret-Lis