söndag 28 februari 2016

Upplevelsegrupp 12 vecka 7

22 – 26 februari 2016

Mums från Malma
Måndag och efter sedvanlig frukost så blev det gruppsamtal inne i vårt lilla vardagsrum. Carina vår arbetsförmedlare följde med från stationen till Mejeriet för att vara med. Riktigt vad det handlade om den här måndagen är jag inte så säker på. Något användbart var det säkert.

Ljus rullas
Tisdagen så var det åter en dag vi tillbringade i Mejeriet. Frukosten kom på bordet som vanligt och det var precis i rätt kaffetid, ja som våra magar ställt in sig menar jag. Så här i förkylningstider så lämpade sig vädret mest för att tillverka lite ljus och sitta och ha det mysigt vid köksbordet.

Kjell och Robert
Onsdag morgon så gick färden till Himmeta och kolmileplatsen. Frukosten var packad och smet till kolbullarna var gjorda. Vi åkte den fina vägen genom Rabobäcksdalen.  Är en upplevelse för alla att ta del av den härliga bygd som finns där. Alla boende där pysslar om sina täppor och området där de bor. Tror inte det finns plats för någon som inte gillar ordning och reda.
När vi kom fram till kolmileplatsen så kom Kjell och Robert och mötte oss och hjälpte oss med all packning. Vi gick den lilla vägen upp mot platsen där kolarkoja och platsen där det brukar finnas mila ibland. Ingen mila var igång just nu utan om det finns någon så brukar det vara på hösten. Tyvärr så kunde vi inte heller använda kolarkojan just nu. Det har varit problem med vattenläckage där så nu är vissa delar av kojan rivna och så fort värmen kommer så ska allt renoveras så det blir som förr igen. Det har annars varit en populär plats att gå in och värma sig i. Tur att vi hade elden som Kjell och Robert fixat till att sitta vid. Kjell och Robert berättade om Himmeta och hur det här med kolning går till.
Kolbullar steks
Frukosten klarade vi snart av och tiden gick så fort så det stod inte på förrän det var dags att börja steka kolbullar. Till det så är ju lingonsylt ett måste.
Vi hade ett fantastiskt fint väder uppe vid milan. Tror inte att jag varit där någon gång och haft otur med vädret. Våra värdar tog också fram en helt ny gästbok att skriva i. Något man inte får glömma innan avfärd.
Det hade blivit dags att återvända mot Västerås igen.

En lite kortare vecka blev det den här veckan. Så kan det bli ibland!
Ha en skön helg så hoppas jag vi ses på måndag igen!


Gret-Lis