lördag 20 februari 2016

Upplevelsegrupp 12 vecka 6

15 – 19 februari 2016

Snötäckt Anund
Den sjätte veckan började och då överlämnade jag rodret helt och hållet till Camilla. Det tackar jag för att det gick att ordna. Förkylningstiderna tar aldrig slut verkar det. Frukost och gruppsamtal blev det i Mejeriet.
Det var skapligt bra väder om jag inte missminner mig. Bilden för den här dagen är tagen över Anundshög lite senare i veckan.

Bengt Magnusson
Tisdag morgon så blev det en färd till Köping. Vi började med att besöka Teknik & Bilhistoriska museet. Vi blev mottagna av Bengt Magnusson som skulle guida oss runt. Vi hade med oss frukost så vi började med det förstås. Det är otroligt vilka vackra bilar som finns där. Vi hörde även talas om vad prislappen skulle hamna på om en del var till salu. Inget för min plånbok kan jag säga. Säkerheten där bilarna finns är på högsta nivå och det kan man förstå. En del bilar ägs av privatpersoner och en del av stiftelsen som driver museet. 
En titt in på dass!
Det finns inte bara bilar där utan även båtar, motorcyklar, tidstypiska inredningar och kläder. Mycket fick vi veta under rundvandringen med Bengt som man inte får kunskap om utan guidning.

Gudrun förbereder
kommande bränning
Onsdag morgon så gick färden för sista gången till Gudrun i Norrberga för att glasera vår keramik. Som alltid inleds arbetet med frukosten. Energin behövs när det ska röras i färgpyttsarna. 
Det är ett vattenlösligt färgpulver som sjunker till botten när man inte rör om det. För att få en riktigt hård glasyta och rätt färgnyans så är det jätteviktigt att röra om ordentligt. Flera gånger under det att man har på glasyr så behöver man röra om.
Nu ska det ligga på tork och därefter så ska det brännas. Det är alltid lika spännande att se slutresultatet.

Bivaxkakeljus i kasse
Torsdag blev det lite förändringar i schemat och det på grund av vädret. Riktigt snöoväder, kaos på vägarna på sina håll. Anledningen var mest den att jag inte kan köra in på de skogsvägar som behövs när det blir sådant väder. Risken alldeles för stor att köra fast med den tunga bussen som dessutom inte är fyrhjulsdriven.
Vi åkte i stället till Mejeriet och förmiddagsfikade och tillverkade några bivaxkakeljus. Passade bra eftersom det var något nytt för just den här sammanställningen av gruppen. Vi hade provat det en gång tidigare och då var det andra som var med.

Nu är den sjätte veckan till överstökad. Inte många dagar kvar för den här gruppen. En och en halv vecka kan man säga. Uj, vad fort det går!

Ha en bra helg!


Gret-Lis