fredag 18 mars 2016

Upplevelsegrupp 13 vecka 2

14 – 18 mars 2016
Grönt i vår hall
Måndag morgon och Camilla åkte ner till stationen för att hämta gruppen. Frukosten hjälptes man åt med. Bröd togs ur frysen och tinades. Har med tiden blivit fylld med framför allt bröd. Är ofta småskvättar som hamnar där. Felfria och ska ju användas de också.
Efter frukosten så blev det gruppsamtal i vanlig ordning. Tack för hjälpen Camilla – jag var ju tvungen att infinna mig på annat ställe! Så kan det vara.
 
Catrin på besök
Tisdag morgon så kom Catrin, en av våra koordinatorer i projektet. Frukosten åt vi tillsammans som alltid när vi träffas. Efter frukosten så var det dags för Catrin att berätta om enkäterna som vi är så tacksamma över att deltagarna fyller i. De ligger till grund för forskning gällande den här typen av rehabilitering. Det är naturligtvis frivilligt men de enkäter som fylls i behandlas helt anonymt.
Det blev också lite tid att ställa frågor till Catrin som man kanske går och funderar på innan det blev dags att avsluta för dagen. De som hade möjlighet och ville kunde följa med mig ner till AMA:s friskvård för att göra ett besök där och också boka in tid för att träffa den ergonom/sjukgymnast som finns där för att i samråd med honom bestämma hur träningen ska komma att se ut. Den anpassas helt och hållet individuellt. Ett nytt besök kommer jag att göra på torsdag för dem som har större möjlighet att följa med då. 
Jobb med lera

Onsdag morgon hade vi med oss frukosten när vi åkte mot Gudrun i Norrberga.
Det var dags för att ha det första tillfället med keramik. Frukosten dukade vi fram först och åt. Jag hade hittat en ny duk som vi kunde lägga på arbetsbordet. Väl preparerade med frukost så kunde vi sätta igång att knåda våra lerkluttar. Det blev en hel del gjort kan jag säga.

Fjäril i Hälljesta

Det är inget måste att göra något i lera man kan följa med ändå och bara vara med hos Gudrun. På väg hem så gjorde vi en avstickare till Hälljesta där Västmanlands största hällristning finns.

Hällristningar
Måndagen och tisdagens väder hade inte varit någon höjdare men den här dagen var det toppen väder. Soligt och fint. Hoppas att det håller i sig i morgon också.
 


Håkan Kling
Skogsstyrelsen-Sala
Torsdag morgon så åkte vi 66:an mot Ramnäs. Vi skulle träffa Håkan Kling från Skogsstyrelsen i Sala. Vi skulle träffas vid Hälleskogsbrännans första infart.
Håkan gjorde en avstickare där det finns ett naturreservat med urskog. Jag tyckte nog att vägen vi skulle åka in på såg lite förrädisk ut. Bussen är tung och hade ingen större lust att köra fast. Håkan hade ju 4-hjulsdrift så då är det nog ok med de flesta underlag.
Blå himmel, blå skylt

Vi fikade vid ankomsten till Hälleskogsbrännan och det var en strålande sol som vi kunde njuta av. Håkan tog med oss på en liten promenad efter fikat för att titta på lite olika saker. Några myror jobbade för fullt med sin stack i solen. Lite kunde man se även här av brandens härjningar.
Vi åkte sedan vidare och målet var då den s.k. Riks ettan vid andra infarten  mot Hälleskogsbrännan. Det är här man verkligen kan se vilka stora områden som drabbades av elden och kanske också först förstår hur stort det var. För de flesta var det här det första besöket i brandområdet.
Vi åkte igenom hela området för att sedan åka över Sätra Brunn ut mot Sala vägen och i riktning mot Västerås.
Det blev ett litet besök hos Lisbeth på Friskvården när vi kom tillbaka.
Tänk att en vecka har gått igen! Veckorna ”springer” iväg! Vi börjar närma oss påsken.
Ha en bra helg!
 
Gret-Lis