lördag 22 oktober 2016

Upplevelsegrupp 16 vecka 3

17 – 21 oktober 2016

En helg går fort eller hur? Måndag morgon igen och dags för ytterligare en vecka. Veckorna rusar iväg de också.
En tur ner till stationen för att sedan börja veckan ute i vårt Mejeri. Gruppsamtal efter avslutad frukost i vanlig ordning.


Valet
Tisdagen så flyttade vi fram starttiden en aning. Vi hade bokat studiebesök hos Peter och Lisbeth nere på AMA:s Friskvård. Vi tog med oss frukosten dit och förmiddags fikade tillsammans med dem. Lisbeth hade visat och berättat om de olika träningsstationerna i lokalen. Under det att vi fikade så berättade de mer ingående om hur det fungerar med träningen där och att man innan man startar måste ha ett inledande samtal med Peter som är sjukgymnast där och tillsammans med honom lägga upp sitt träningsprogram.
Det var ett trevligt besök där och efter det så gick vi till Växhuset och gjorde ett besök där för att se hur försäljningen av hantverk som startats på initiativ av Taina och Irmeli som är arbetsledare på Verksgatan där AMA har verksamhet. Allt från mjukdjur till presentförpackningar fanns att köpa. Ett par små inköp blev det …bra till julen kanske…


Onsdag morgon så blev det ett besök ute på Malma gård. Vi höll till nere i Herrgården i vårat konferensrum. Vi började med morgonfika och lyxade till med färdig gjorda smörgåsar från AMA:s bageri. Den här dagen var både Catrin, samordnare och Carina, arbetsförmedlare i teamet med oss.
Först ut efter fikat var Catrin med de enkäter som vi så gärna vill att deltagarna är med och besvarar. Anonymt är det och ett forskarunderlag för naturunderstödd rehabilitering. Det var ju snabbt avklarat och efter det så hade vi workshop med Carina. Det är en typ av brainstorming när det gäller att hitta yrkesområden som skulle kunna vara passande utifrån vad man är intresserad av och har kunskaper och färdigheter i. Faktiskt ett bra sätt att hitta nya områden när det gäller arbetsprövning eller jobb.


Gudrun
Torsdag morgon gick färden till Norrberga och Gudrun. Det skulle bli vårt första tillfälle att ha keramik.
Frukosten hade vi med oss. På med duk på arbetsbordet och frukosten var snart serverad. Mycket enklare med duk på bordet, då slipper vi få ost och brödsmulor i leran!
Händer i arbete
Det börjar ju närma sig jul så sakteliga så några tomtar och julgrisar fick se dagens ljus. Det som är bra med lera är att det blir vad det blir och blir det inget så är det också ok!
En trevlig förmiddag hade vi. Engagerade i våra skapelser så glömde vi nästan helt bort tiden. Hem till Västerås kom vi i alla fall i perfekt tid.

Tredje veckan slut! Ni och jag får nu ta ett par dagar ledigt så ses vi på måndag igen. Trevlig Helg!


Gret-Lis