fredag 28 oktober 2016

Upplevelsegrupp 16 vecka 4


24 – 28 oktober 2016

 

Ananas i pausen
Fjärde veckan på intågande! Det är måndag och dags för en tur till Mejeriet.  Vi började med frukosten i vanlig ordning för att sedan tillsammans med Camilla starta gruppsamtalet. Man kan ju säga att det är en form av gruppsamtal även vid köksbordet. Trevligt är det i alla fall. Ämnena varierar kanske lite mer än under Camillas gruppsamtal där hon håller sig till ett specifikt ämne varje gång.
En och annan hemuppgift kan det också bli – dock inte så alvarligt – glömmer man så är man välkommen ändå och behöver inte ha dåligt samvete för det.
 
 
Bengt vår guide
Tisdag morgon så åkte vi med frukosten i bussen till Bil & Teknikhistoriska samlingarna i Köping. Vi möttes av vår guide Bengt som skulle ta hand om oss under vår rundvandring. Vi fick plats i det lilla caféet för att äta frukost. Kan tänka mig att muséet just nu kanske är inne i en lågsäsong.
Undertecknad i vrålåk
Sista öppet tiden för allmänheten är nog nu på söndag, i november och ett tag framåt så är det stängt men det går att boka för enskilda visningar om man vill.
Bengt hade många små berättelser att delge oss om de olika fordon som fanns i lokalerna. I lokalen finns både fyr- och tvåhjuliga fordon men även motordriven spark och båtar i form av dåtidens racer.
Det var en trevlig och givande stund tillsammans med Bengt.
 
Gudrun lika glad att
se oss igen!
Onsdag med frukost så styrde vi kosan mot Norrberga och Gudrun. Vårt andra besök hos henne. Det inleddes som vanligt med morgonfika innan vi gav oss på lerklumparna som vi fått framför oss. Det kavlades och knådades av bara den. Det blev skålar och ljuslyktor, Många hjärtan blev det med både text och utan.
Många härliga skratt blandat med allvarliga försök att verkligen skapa något eget.
 

Torsdag morgon for vi mot Gunsta. Ute i skogen träffade vi Kent
Kent visar älgens meny
Norstedt från Skogsstyrelsen i Sala, som skulle lära oss en massa saker under förmiddagen.
Vi hade fikat klart när Kent dök upp. Då hade han fixat till en tipspromenad, men först kom det att handla om mat för älgen bl.a.
Lite allmän annan kunskap om vilt förmedlades också.
Så småningom  blev det dags för tipspromenaden och det blev klart i väldig fart. Grupparbete är bra på många sätt. Kent fick en hel del frågor som han skulle svara på och jag måste säga att han som vanligt klarade det med bravur och deltagarna blev kunnigare både om skog med dess träd och vilt. Riktigt fint väder fick vi på köpet.
 
Nu har vi nått halvtid! Fyra veckor återstår på våra åtta tillsammans!
 
Trevlig Helg!
 
Gret-Lis