söndag 13 november 2016

Upplevelsegrupp 16 vecka 6

7 – 11 november 2016.
Vitaminer

Måndag – gruppsamtal,  efter frukosten förstås. Veckorna går så fort! Tycker nästan att de bara består av måndag och fredag.
Hur som helst en ny vecka har börjat. Vitt på marken är det. Vi har väl verkligen klampat in i vintern nu.
Tisdag så åkte vi mot Hälleskogsbrännan, dvs. brandområdet  med sin riks 1:a som ni nog alla vet var den är vid det här laget. Den här gången så hade vi glädjen att ha med oss några andra deltagare som håller till i grupper ute på Malma Gård.
Skönt med värmen från brasan
När vi kom fram så började vi med medhavd frukost, den här dagen så var det beställda smörgåsar från AMA:s Bageri. Lite för kallt att stå och bre egna smörgåsar ute.
Vi höll som bäst på att fika när Håkan Kling dök upp från Skogsstyrelsen i Sala. Han har mycket att berätta om området och skulle kunna hålla på hela dagen att förmedla en massa kunskaper. Tiden och framför allt temperaturen ute tillåter inte det utan  det fick bli en något kortare version som var bra den också. Tyvärr så hade snön som kommit täckt över mycket av det som är intressant att se och som även bidrar till att förstå hur stor branden var. Det man kan rekommendera är ju att åka till området framför allt den snöfria tiden och då kanske våren när det börjar grönska.
Tack Håkan för att du ville ta hand om oss i vinterkylan.

Glasering av tomte
Onsdag morgon så åkte vi till Gudrun i Norrberga för att glasera alla våra konstverk som vi gjort under två gånger tidigare.
Vi började med duk på arbetsbordet och frukost. Med samma glädje och trivsel så klarade vi av den och dukade av för att göra plats för alla pyttsar med glasyr. Som alltid så måste man röra ordentligt i burkarna så att allt färgpulver blandar sig med vattnet. Fuskar man så blir det ingen glasblank yta på keramiken. Alla var väldigt engagerade och koncentrerade under arbetet. Nu återstår bara den spännande väntan på resultatet. Den som väntar på något gott väntar inte för länge.


Bivaxkakeljus
Torsdagen ägnade vi åt mer pyssel och då i hemma i Mejeriet efter önskemål. Det blir en trevlig samvaro runt bordet med mycket prat om allting mellan himmel och jord. Vi ägnade oss åt de honungsdoftande bivaxkakorna som vi gjorde ljus av. Det är bara att använda fantasin. Många former brukar kunna ta form och bli dekorerade på en massa fantasifulla sätt.







En vecka slut igen!
Vi ses på måndag!


Gret-Lis