måndag 21 november 2016

Upplevelsegrupp 16 vecka 7


14 – 18 november 2016
Dimmigt Anund

 

Måndag dimmigt som attan. Efter frukosten så blev det, det sjunde och näst sista gruppsamtalet med Camilla. Vad som stod på schemat den här dagen det vet bara gruppen och Camilla.

 

Pyssel

Tisdag morgon så blev det en hemma dag i Mejeriet. Start med frukost först förstås. Därefter kom skyddsplasten på bordet och därefter så kom alla pysselgrejer fram samt även det som fanns kvar när det gäller bivaxkakeljus. En del hade lite kvar att bearbeta sedan föregående gång när vi höll på med ljus och sen blev det tillverkning av en del personliga julkort. Hålstansning, pärlor och band. Bara fantasin sätter stop.

 
Onsdag då ni, blev det en längre färd. Vi for till Naturhistoriska
Muséet
Riksmuseet. Avfärden skedde enligt vanlig tidtabell.
Vägtemperaturen låg och pendlade mellan ett par minusgrader och ca 0 - +1.

Det som mötte oss när vi kom in på muséet var tror vi Stockholms alla förskoleklasser! Jag har varit där många gånger och nog har det emellanåt varit mycket barn men så mycket som nu hade jag aldrig sett.

Vi började med förmiddagsfika i ett av matsäcksrummen. Därefter var det fritt fram att vandra runt på muséet och titta på det man själv var intresserad av. Strax före klockan 13 så stålade vi samman igen och gick och såg filmen ”En resa bland korallreven” på Cosmonova. Efter filmen så blev det en slurk kaffe och sen så bar det iväg hemåt Västerås igen.

 

 

Torsdag -  VILODAG!

 

 

 


Josefina-Skogsstyrelsen
Fredag en dag tillsammans med Josefina på Skogsstyrelsen i Västerås. Vi hade med oss frukosten men hade möjlighet att välja dryck ur en automat med massor med sorter. Vad sägs om Wienermelange… mmm. Mums!

Josefina berättade om ”Det biologiska kulturarvet”, dvs. en inventering av gamla torp i Västmanland som hon och en arkeologkollega från Länsstyrelsen gjorde. En riktigt intressant resa både vad det gäller historia, kultur och växtlighet. Hur såg det ut runt 1900- och hur ser det ut idag i modern tid?

Tack Josefina!

 

En vecka, den näst sista är till enda!

Vi ses på måndag igen!

 

Gret-Lis