torsdag 5 mars 2015

Upplevelsegrupp 7 vecka 2

2 – 6 mars 2015




Mmmm...
Gruppens andra vecka tog sin början och det innebar en färd ut till Rytterne. Den här gången var inte Camilla med vilket ju annars är brukligt på måndagar. Den här dagen hade vi sällskap av Catrin en av våra koordinatorer. Frukosten fanns med som vanligt på dagens schema. Efter avslutad frukost så blev det dags att fylla i de återkommande enkäterna som ju ligger till grund för den forskning som bedrivs när det gäller naturunderstödd rehabilitering. När det var avklarat så blev det en nypa frisk ”lantluft” nere hos korna och de gulliga kalvarna. Vilka ögon och vilka gulliga frisyrer dom har. En del nyfikna och en del lite mer tillbaka dragna. Det började bli dags att återvända till Västerås efter ett snabbt besök in i stugan för handtvätt och att hämta väskor.

Snödroppar

Tisdag morgon var det Camilla som hämtade och tog med gruppen ut till Rytterne. Själv var jag på kurs. Efter vad jag förstått så blev det frukost den här dagen också och sedan blev det gruppsamtal.
Ute i trädgården har de första snödropparna slagit ut. Våren är på G…
 
"Blåsippan ute i backarna..."
Onsdag var jag fortfarande på kurs, visserligen med en natts sömn emellan.
Camilla tog hand om gruppen den här dagen också. Carina var med ut till stugan tillsammans med Camilla och gruppen. Samling runt frukostbordet i vanlig ordning. Efter det så hade det blivit ett besök ut till Åholmen och där hade de första blåsipporna börjat titta fram.





Gudrun
Torsdag på plats i gruppen igen! Samling för avfärd mot Gudrun i Norrberga och vårt första tillfälle att få jobba med lera. Gudrun tog emot oss och vi gick in i hennes lilla ateljé. Naturligtvis… frukost först!
Duk på bordet och sedan fram med mat och dryck. Vi hade jätte trevligt runt bordet. Mycket skratt var det och då hade vi inte ens börjat med vårt konstutövande.

Duk och frukost bort… sen fick vi var sin klutt på bordet! Av lera förståss. Sedan fanns det ingen hejd på kreativiteten. Gudrun hjälpte till att få ordning på grodornas bakben – som är lite klurigt. Sedan blev det fåglar, skålar, kvinnor, underlägg, skålar med lock… Gudrun kommer nog att få en hel del att bränna när det är dags för det. Dags att bryta upp och åka mot Västerås igen. Med stor förväntning och glädje ser gruppen fram mot nästa besök.

Andra veckan har gått och om väderleksprognoserna blir vad man lovat så ska vi gå en varm och skön helg tillmötes.


Trevlig Helg alltså!



Gret-Lis.