fredag 13 mars 2015

Upplevelsegrupp 7 vecka 3

9 – 13 mars 2015


Sista snön?
Den tredje veckan började med soligt och fint väder. Camilla var med oss ut till stugan, det var ju måndag och dagens aktivitet var gruppsamtal. Först frukost i vanlig ordning. Våra magar är ju inställda på det.
Vi har ju alltid trevligt runt frukostbordet men det till trots så var vi tvungna att bryta upp och fortsätta med det som stod på programmet. Brukar vara trevligt det också och lärorikt. Det blev en bensträckare och är det så att man har behov av att gå ifrån fler än en gång så är det helt ok.
Lite snö låg kvar på tomten där inte solen kommit åt ordentligt. Kanske den sista snöhögen för i år här hos oss i alla fall. Jag hoppas på det och ser fram mot vårvärmen.

Håkan Kling
Tisdag morgon åkte vi direkt mot Sala. Vi hade stämt träff med Håkan Kling en av Skogsstyrelsens skogskonsulenter som vi har förmånen av att få träffa vid lite olika tillfällen och med olika områden att prata om. Gruvbyn stannade vi vid. Frukost blev det. Solen kämpade för att leta sig fram emellan molnen, då och då lyckades det. Blåsigt var det. Tog i riktigt ordentligt emellanåt. Vid frukostbordet så flög Håkans tallrik, inte kladdig dock, iväg och hamnade rakt i ansiktet på en av deltagarna. Ingen fara skedd utan det blev istället anledning till en hel del glada skratt. Efter frukosten så gick vi med Håkan ner till den lövskogsbiotop som finns alldeles i närheten. Där berättade Håkan om Skogsstyrelsens del i det som handlar om biotoper etc. Det enda gröna som fanns var blåsippsblad, inga blommor än, den det kommer nog snart. Vi tittade på tickor, snäckor, varför är barken tjockare på en del björkar än en del andra t.ex.
Fnöske ticka
Vi tog sedan promenaden tillbaka för att äta lite lunch i lä av en av de små stugorna som finns där. Man kan hyra dom om man vill, via gruvans reception. Den här dagen fick vi klara oss utan. Jag hade ju beställt sol och vindstilla väder! Soppa blev det med lite crème fraiche och brödkrutonger. Stormkök är bra att ha med sig i bilen. En avslutande kopp kaffe. Ihop plock av våra grejer så blev det dags att säga hej och tack till Håkan. Vi åkte sedan fram till gruvans reception, där vi inhandlade en liten present innan vi fortsatte in till den nya handelsboden, också den fylld med en massa både nyttiga och onyttiga saker. Sen blev det hemfärd mot Västerås igen.
Tiden går fort när man har trevligt.

En skapande Mi

Onsdag morgon färd till Gudrun i Norrberga för att ha keramik. Vi anlände dit och bakom oss kom Mi Tiefenthal som är konsulent på JC på AMA Arbetsmarknad. Hon var med för att ta del av en av de aktiviteter som vi håller på med.
Flitiga händer
Duken på på bordet sen fram med frukosten, som vi ju alltid börjar med. Det var riktigt fullt i Gudruns lilla ateljé och trevligt. Efter avdukning så kom leran på bordet och det blev full fart med att göra blommor i varierande slag. Pärlhyacinter blev det många buketter av. Passande nu framåt våren. Det var så roligt att arbeta med leran att vi hade nog kunnat fylla hela dagen med kreativitet. Avfärd var det tvunget att bli till slut i alla fall. Vi ser fram emot nästa besök redan nu.

"Vårt" spaa...
Torsdag en mycket speciell dag. Vi hade bland oss en blivande brud som vi ville uppmärksamma och även en som fyllde år. Vi hade hyrt ett eget litet spa, där vi fick vara alldeles för oss själva. Det fanns möjlighet till att bada i bubbelpol eller bada bastu. Helt och hållet frivilligt. Några badande blev det och det såg riktigt skönt ut. 
Hjärtegodsaker
Vi åt frukost, frukt och godsaker dagen till ära. En magnumflaska av alkoholfritt bubbel skålade vi med och önskade bruden stort Lycka Till och stort GRATTIS till födelsedagsbarnet. Kort och gott kan man säga att vi hade en riktigt trevlig och mysig dag som avslutning på den tredje veckan.


Ha nu en riktigt skön helg med sol… ja det lär visa sig.
Vi ses på måndag igen!

Gret-Lis.