torsdag 19 mars 2015

Upplevelsegrupp 7 vecka 4

16 – 20 mars 2015
 
Blomsterprakt
Nu är det måndag igen och vi går in i den fjärde veckan tillsammans. Vi åkte i vanlig tid till ut till Rytterne.
Camilla var med oss förstås eftersom det var måndag och dags för det sedvanliga gruppsamtalet. Frukosten kom fram på bordet i vanlig ordning. En trevlig samvaro måste dock avslutas för att fortsätta under andra former i rummet intill. Tiden går fort men trots det så blev det en påtår med tårta som en av deltagarna tagit med sig.
Därefter var det dags för återfärd till Västerås igen.
Robert och Kjell
Tisdag morgon gick färden direkt mot Himmeta Kolmileplats. Vägen gick förbi Rabobäcksdalen, ett måste! Det var en positiv upplevelse för deltagarna att se de så trevlig iordning gjorda tomterna. Ordning och reda är det.

På väg mot bilen
När vi anlände till Kolmileplatsen så gick Kjell och Robert och väntade på oss nere vid vägen. Det var dom som skulle ta hand om oss den här dagen. Det fanns ju lite att bära på dessutom så all hjälp var välkommen.
Vi började med att duka upp frukosten. En buffé på ett par ihop ställda bord. Duk först och sedan det övriga.
Det var skönt att sätta sig runt brasan som var tänd. Kjell och Robert hade även fixat värme i kolarkojan. Vi gick in och satte oss där ett tag också. Kjell och Robert berättade om kolning och lite hur det gick till på gamla dagar. Ett besök gjordes för att beundra Lasses pampiga tall.
När det var avklarat så hade jag hunnit komma igång med stekning av kolbullarna. Så det var bara att hugga in vartefter de blev klara. Lingonsylt till förstås. Vi avslutade vårt besök med att skriva i gästboken.  Vi tackade Kjell och Robert och började vår resa hemåt.
 
Nyfiken i en strut
Onsdag morgon så bar vi iväg till Gudrun i Norrberga. Keramikdags. Frukost först. Sen lera på bordet och nu blev det kavla av. Skyltar, strutar ljuslyktor. Blev en del även den här gången. Nu ska det bara torka för att sedan brännas tills det är dags för glaseringen. Det är ju spännande att se om det klarar bränningen och sedan hur resultatet blir efter glaseringen. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
Torsdag ytterligare en dag som var vikt för besök på annat ställe. Skogsstyrelsen på Bäckby i Västerås skulle vi till.
Josefina med åhörare

Frukosten hade vi med oss. Den här dagen hade även ett par arbetsledare och några deltagare från Malma gård anmält sitt intresse av att få ta del av den föreläsning om ”Vårt biologiska kulturarv” som Josefina, Grattis på namnsdagen föresten alla Josefinor, skulle hålla för oss. Det är alltid trevligt med lite extra åhörare. 
Vi fick vara med om en tidsresa från början av 1900-talet och framåt. Vi fick även en del kunskaper om både blommor och träd. För dem som var intresserade så fanns ett kompendium att ta med sig om man ville lära sig lite mer om hur en inventering går till.
Tack för den här dagen Josefina!
Nu har halva tiden med grupp 7 förflutit. Veckorna går ju så väldigt fort. Nu får ni ha en trevlig helg så ses vi på måndag igen.
 
Gret-Lis