tisdag 31 mars 2015

Upplevelsegrupp 7 vecka 5

23 – 27 mars 2015

På Hälsocenter
Femte veckan hade börjat. Det gjorde det med ett besök hos Hälsocenter. Tid var bokad för oss på morgonen kl. 09.30 för att få lite information om vad som händer hos dom och vad man kan få hjälp med för olika saker. I Västerås så håller man till på Storagatan 44 i gamla VLT- huset, än så länge, en flytt är tydligen på gång.
När vi fått information och vi hade även tillfälle att ställa frågor så tackade vi för oss och gick tillbaka till vår buss. Vi åkte sedan ut på Björnön. Ett riktigt blåsväder var det. Smakade gott med en kopp kaffe och smörgås. Något senare än vad vi är vana med. Under ett trevligt samtal så springer tiden fort iväg. Dags att åka in till stan igen.

Camilla
Tisdag morgon var det Camilla som hämtade gruppen vid stationen. Carina vår arbetsförmedlare gjorde gruppen sällskap ut till Rytterne. Frukost hade det blivit efter vad jag hört. Jag var på kurs så jag kunde tyvärr inte vara med i gruppen. Efter frukost så var det gruppsamtal.

Kämpande med eldstål
Onsdagen gjorde vi ett uppehåll för att sen träffas igen på torsdagen. Då åkte vi till Rytterne och bakom oss åkte Martin Klenz en skogskonsulent från Skogsstyrelsen. Vi började med frukost. Härligt trångt runt bordet! Martin skulle ge oss lite tips på hur man överlever ute i naturen. Under frukosten så började han berätta om en massa olika knep. Vi får väl hoppas att ingen behöver använda det vi lärt oss men något som man alltid kan använda ute när man ska grilla och att imponera med är att göra upp eld med hjälp av eldstål och
Det brinner!
lite ”fluff”, som Martin säger, i form av ludd från kaveldun eller bomull som man tar ifrån en tampong. Så eldstål och tampong är bra att ha med sig. Ute blev det praktisk övning att göra upp eld. Riktiga eldmästare var det. Så nu blir det att inhandla eldstål och stoppa lite tamponger i fickan inför nästa grillutflykt. Det blev grillning för oss också. De duktiga eldarna såg till att det kom grillade kebabspett på bordet, till det så stekte vi på lite wookgrönsaker, lite fusk eftersom det skedde på spisen. Så hela dagen avslutades med lite grill lunch innan vi sa hej och tack till Martin och åkte till Västerås igen.

Fredagen så började vi inte förrän runt lunch då jag hämtade gruppen. Målet för dagen var
Alla sätt är bra att äta på
Gårdsjö Älgpark. En större grupp hade bokat in sig så vi hade möjlighet att få vara med. När vi kom till Gårdsjö så började vi med fika inne i deras lilla café. Smakade bra efter bilresan. Det fanns tid att se sig om bland tomtar, kaniner, höns och i shopen som finns där. Klockan 15.00 var det dags att kliva upp på vagnen bakom traktorn. Det var ganska lerigt på en del ställen så ibland funderade vi på om det skulle gå framåt. Vår chaufför och guide Leif var ju van att transportera folk under besvärliga väglag så det ordnade sig.
Väl ute bland älgarna berättade Leif om verksamheten och om de olika älgarna och deras namn och personligheter. Vi hade tur med vädret, molnigt men uppehåll och inte jätte kallt. Efter ca 1 timma var vi tillbaka och kunde göra något toabesök och dricka lite innan vi påbörjade hemfärden igen.

En vecka, lite annorlunda med ett avslut ganska sent var till enda. Hoppas alla får en skön vila innan det är dags att starta den sjätte veckan.
Trevlig Helg!


Gret-Lis