fredag 7 augusti 2015

Upplevelsegrupp 9 vecka 4

3  – 7 augusti 2015

Hallon...
Nu har vi kommit till årets 32:a vecka och vilket är gruppens 4:e vecka i Upplevelsegruppen. Tisdag morgon och det var dags att träffas igen efter fyra veckors sommaruppehåll. Veckorna med välbehövlig ledighet har gått fort. Bären i trädgårdarna är mogna och redo för skörd.

och vinbär
Önskar gruppen hjärtligt Välkomna tillbaka. Hämtning som vanligt och i vanlig tid på stationen. Den första dagen tillbringade vi på ”Mejeriet”. Frukosten var också tillbaka. Vackert väder och varmt hade vi. Så tiden efter frukosten tillbringade vi ute i trädgården. Lite arbetsuppgifter delade jag ut, inget som måste bli klart på momangen men till nästa vecka, närmare bestämt på onsdagen, så bör alla ha arbetat sig igenom det.

Det gäller att tänka på vilka egenskaper man har, intressen, vad man har för kunskapsområden och vad man är bäst på. Vi ska nämligen på workshop på AMA Arbetsmarknads kontor på mimer. Det kommer att ledas av Mi Tiefenthal och Carl Berglund, båda två är arbetsmarknadskonsulenter på AMA :as  jobbcenter.

En gris blir till...
Onsdag blev det och en dag fylld med regn och grått väder. Gjorde inte så mycket för vi åkte från stationen direkt till Gudrun för andra tillfället med keramik. Frukosten intog vi först innan skapandet satte igång. Det blev lite allt möjligt som tillverkades. Skålar, skyltar, en söt gris etc. Det ska sen efter torkningen brännas tillsammans med det vi gjorde förra gången, sen ska vi tillbaka och glasera allt vi gjort. Mycket skratt blir det alltid hos Gudrun under vårt skapande, som någon sa: ”ett gott skratt förlänger livet”!


Vy från Arboga ån
Torsdag morgon gick färden mot medeltiden, då menar jag Medeltidsdagarna i Arboga. Vi hittade en parkeringsplats som också fick bli vår frukost plats. Buffé på hatthyllan i bilen alltså. Det fungerar alldeles utmärkt. Efter det så drog vi oss in mot den centrala marknadsplatsen. Där fans det en del försäljning av hantverkare som kan man väl säga mest hade anknytning till medeltiden men med inslag av lite mer moderna saker. Ponnyridning, gycklare, en smed visade tillverkning. 

Varför inte testa?
Bågskytte var det en i gruppen som provade på. Riktigt varmt blev det för nu var det sol. Några droppar regn kom det men det märktes knappt. Vi gjorde ett besök inne i Arboga kyrka som var sval och skön att gå in i. Det var en lyckad utflykt för ingen av deltagarna hade varit på Medeltidsdagarna någon gång. När alla hade fått nog av allt som bjöds promenerade vi tillbaka mot bilen. Sugna på glass blev vi och det var en god avslutning.

Skulle tro att för er som har möjlighet att besöka Arboga till helgen så kanske det finns ännu mer att uppleva. Det här räckte gott åt oss.

Den första veckan och faktiskt gruppens halva tid har passerat.

Ha nu en trevlig helg! Vi ses på måndag igen.


Gret-Lis