lördag 3 oktober 2015

Upplevelsegrupp 10 vecka 4

28 september – 2 oktober 2015

Camilla och Carina
Måndag igen och dags att inleda den fjärde veckan. Som det för det mesta är så blev det frukost i Mejeriet.
Carina följde med oss från stationen. Camilla åkte före till Mejeriet för att börja fixa i ordning morgonkaffet.
Efter avslutad frukost så var det dags för lösningsfokus samtal.

Tisdag morgon frukosten med i bilen och sedan till skogs. Ljuvligt väder var det, kunde inte vara bättre.
Gläntan
Vi hittade en fin glänta i skogen där solen värmde gott. Efter fikat så gick vi iväg för att leta efter svampen vi så gärna ville ha med oss hem. Vi letade och letade, inga svampögon precis! Det mesta som blev var nog så det skulle räcka till en svampsmörgås. Själv bidrog jag med en gul, aningen skadad kantarell. Blåbär plockades det. Fanns fortfarande kvar. Stora, kanske lite vattniga men ätbara. Tror att det skulle bli paj efter rensning.
Mitt bidrag!!!
Det viktigaste var ju trots allt inte svampen, även om det varit roligt, det var vädret och skogen. Vi avslutade dagen med lite halvljummen varm korv och bröd. Hade med i termos. Att dom var ljumna berodde nog på att det var för trångt i termosen. Förkoka hade jag ju också kunnat göra. Nåja, det dög ändå!
Så småningom så började hemfärden med ett gäng trötta deltagare. Skönt med frisk luft!

Onsdagen fick gruppen stanna hemma och ta hand om sig själva. Någon hade träff med Carina på Arbetsförmedlingen efter lunchen. Annars var nog vilan efter skogen välbehövlig tror jag.

Emu
Torsdag morgon gick färden till den häst/djurgården utanför Västerås som bl.a. Salixgruppen brukar besöka en gång i veckan. Här blev det också frukost vid ankomsten. Därefter blev vi visade runt på gården. Där fanns allt från marsvin till lamadjur. Fantastisk miljö, särskilt om man tycker om djur.

En puss kanske?
Vi tog en promenad och då fick de som ville prova på att sitta på hästryggen, barbacka! En riktigt stor häst är det och riktigt bred över ryggen tycker jag. Med på promenaden följde också Leo, gårdens åsna och sedan en minishetlandsponny. Att gå med så små hästar är som att gå med lite större hundar på promenad. Vad jag hört sedan tidigare så är max vikten för dem 40 kg. Minishetlandsponnyn har ett utseende som är anpassat efter det karja landskap och det klimat de lever ifrån ursprunget. Väldigt lång man och framför ögonen, mindre näsborrar och öron bl.a.
Vi hann med en påtår och lite att dricka innan vi började åka hemåt. En toppen dag hade vi, både som upplevelse och vad vädret beträffar.


Varmrätter
Fredagen gjorde vi besök på Malma Gård igen. Vi gjorde ju ett besök under vår första vecka. Vi hade fikat med oss och när vi kom fram så gick vi till Hälsoträdgården och möblerade lite provisoriskt
Efterrätt
så vi kunde ta fram vår frukost. Efter det så gick vi till arbetslokalen. Vi hade tagit med en del grönsaker till en soppa som en i gruppen skulle göra. Det skulle bli vårt bidrag till Skördefesten som skulle gå av stapeln just den här dagen. Vi hjälptes åt i köket att skala, hacka och skiva, flytta runt bord och dekorera med lite höstfärger på en vit duk. Det luktade så himla gott att all mat som var på väg att bli klar i köket. Vi åt och blev riktigt mätta för att sen klämma ner en god äppelkaka med vaniljsås. Allt var jättegott! En tupplur på det hade inte varit helt fel! Vi gjorde oss ingen brådska. Till slut så var vi ändå tvungna att bege oss till stationen.

Den fjärde veckan och halva tiden har gått. Lite annorlunda och en mycket händelserik vecka.

Trevlig Helg!


Gret-Lis