fredag 30 oktober 2015

Upplevelsegrupp 10 vecka 8

26  – 30 oktober 2015

Vy inifrån kyrkan
Då var vi alltså framme vid grupp nr 10:s sista vecka tillsammans. Det som förundrar alla är ju vart tiden tagit vägen. Veckorna har ju gått så otroligt fort!

Det var måndag och även den här veckan så var det inget gruppsamtal, det skulle det bli på tisdagen.
Vi hade frukosten i bussen och for mot Sala. Först åkte vi till Östanbäcks Kloster. När vi kom dit så kom broder Nils-Olof och tog emot oss. Vi åt frukost tillsammans och satt och småpratade lite. Efter avslutad frukost så gick vi ned till ljusboden. Vi shoppade lite saker. Ljus förstås men även lite annat slank med. Tiden gick så fort så vi kom precis till avslutningen på den bönestunden som var just då. Vi gick i alla fall in i kyrkan och såg oss om lite grann. Kyrkan ser mycket mindre ut utifrån. Fin takhöjd är det och väldigt fina valv i limträ. Vi passade på att tända några ljus till minne av våra kära som inte finns med oss längre.
Ljuständning i kyrkan
Vi tackade broder Nils-Olof för oss och åkte in mot Sala. Vi tig en promenad inne i staden som ju har en massa fina gamla hus kvar. En riktigt liten gullig stad är Sala. Därefter så åkte vi vidare till Strömbacka återvinning. Ett loppis som säljer allt man kan tänka sig. Vi hade ingen tid att passa den här dagen så allt vi gjorde fick ta den tid det tog. När vi avslutat vårt besök där så började vi hemfärden, vi svängde av vid Silvergruvan och åkte förbi Gruvbyn innan vi åter var ute på den stora vägen som leder mot Västerås.
Det hade hunnit bli eftermiddag när vi kom hem och det verkade som om det tagit lite på krafterna.

Stämningsljus i Lillstugan
Tisdagen åkte vi till Malma Gård som vi ju gjort ett antal gånger nu för att ha gruppsamtal med Camilla. Vår frukost åt vi i Lillstugan. Eftersom det var sista gången med samtal så var jag med. Vid första och sista tillfället får jag vara med, nåja – riktigt så alvarligt är det inte – jag får vara med annars också har Camilla sagt men jag tycker att gruppen ska ha en egen tid med henne så då passar jag på att utföra andra sysslor.
Sista gången brukar bli en återblick och sedan brukar vi ge varandra energi genom att förmedla en del av de positiva egenskaper som vi ser hos varandra.
Många kramar blev det av Camilla innan vi for tillbaka till stationen.

Två ugglor efter glasering
Onsdag, dagen för avslutning. Den började vi med att åka till Mejeriet. Vi åt en frukost ”special”, pratade och packade upp den keramik som jag var och hämtade på måndag kvällen hos Gudrun. Nu var det glaserat och klart. Riktigt positiva reaktioner blev det. Det förstår jag för det mesta hade blivit riktigt bra. Är alltid lika spännande. Intyg delade jag ut och när vi klarat av allt praktiskt så åkte vi fram till Café Anund för att äta avslutningslunch. Brukar alltid finnas något som passar. Lunchen var mycket uppskattad, gott var det. Tiden pinnar på – precis som det gjort under alla de här åtta veckorna. Dags för uppbrott. Det blev en och annan kram innan vi satte oss i bussen för att sedan fortsätta kramkalaset nere vi stationen.

Jag vill avsluta med att önska hela gruppen ett stort LYCKA TILL!  Det har varit en glädje att få lära känna er under den här tiden. Tänk – vilka fina dagar vi haft – mycket sol!
Den fortsatta kontakten kommer ju i huvudsak att ske genom Carina, vår arbetsförmedlare.

En bra Allhelgonahelg önskar jag alla!


Gret-Lis