fredag 9 oktober 2015

Upplevelsegrupp 10 vecka 5

5  – 9 oktober 2015

På väg till sjön
Den här veckan började på onsdagen den här veckan. Vi som personal i Samordningsteamet hade annat för oss måndag och tisdag. Hur som helst så började vi med att ta med frukosten och åka ut till Ängsö. Vädret var det inget fel på. Solen sken, lite blåsigt på sina håll, att hösten är här kan man känna i den höga friska luften. Lite krångligt med klädval är det ju som alltid så här års. Kyliga mornar och riktigt skapligt varmt på dagarna.
Ljuvligt vid sjön
När vi kom fram till Ängsö så packade vi vår dramatenvagn som jag har liggande i bilen, är ju en bit att gå och med vagnen så behöver vi ju inte bära så mycket. Det är vackert på Ängsö, alla årstider har sin tjusning. Härligt att gå igenom den allé som finns parallellt med slottet.
Framme vid vattnet så var det faktiskt mindre blåsigt där än på vägen dit. Det brukar ju faktiskt blåsa mer vid vatten. Skönt var det där. Vi dukade upp frukosten och tog god tid på oss att förtära den.
När vi sent om sider kom tillbaka till bilen så lät vi den stå och gick till kyrkan. Ett besök inne hade vi ju gärna gjort men där fick vi tji. Det var hur igenbommat som helst. En besvikelse var det. Åter till bilen efter en runda på den lilla kyrkogården.

Härliga vitaminer
Torsdag morgon så var målet Malma Gård. Vi skulle den här dagen tillbringa tiden i den lilla stuga som är byggd intill vårt kontor. Camilla skulle efter frukosten ta vid med gruppsamtal. Frukosten smakade lika bra även den här dagen.

 
Många vägar att välja på
Fredagen åkte vi till Gudrun. Vi åt frukost i hennes lilla ateljé. Anledningen till att vi startade i hennes ateljé var att det var riktigt kallt på morgonen och eftersom Gudrun skulle följa med oss ut i skogen så passade det här bra. Gudrun hör ju till en av alla de svampexperter som finns, hon brukar ha kurser för nybörjare i svampplockning.
En del av dagens skörd
När vi var klara så åkte vi iväg ut, vart avslöjar jag inte det får bli en hemlighet som stannar i gruppen. Vi var spända på att se om vi skulle ha någon tur med svamp den här dagen. Vårt förra försök gav ju inte så mycket i svampkorgen. Faktiskt så lyckades vi hitta lite olika sorter som vi kunde ta med oss hem och göra i ordning. Varmt och skönt hade det också blivit. Vi tog en påtår i skogen innan vi började tillbakafärden. Mot Västerås så tog vi den gamla vägen över Munktorp och när vi kom till Kolbäck så blev det en snabb titt in i Ankis Fyndbod. Blev några fynd i mindre format. Resten av färden gick över E-18, omväxling förnöjer sägs det ju.

 
En konstig vecka har det varit med tanke på början och start men innehållet håller ungefär samma stil.

Ha en skön helg – sista chansen för svampplockarna – på måndag börjar älgjakten!

 

Gret-Lis