måndag 19 oktober 2015

Upplevelsegrupp 10 vecka 6


12  – 16 oktober 2015

Lillstugan
Vilka fantastiska dagar vi har haft. Hoppas att det håller i sig framöver också. Måndag morgon, ner till stationen och hämta gruppen för att sedan åka vidare ut till Malma Gård. Camilla väntar där för att efter frukosten ha gruppsamtal i vår ”Lillstuga”.
 
Mi och Carl
Tisdagen åkte vi till AMA:s kontor nere på stan. Där skulle vi tillsammans med Carl och Mi från JC samt Carina vara med om en s.k. workshop. Först blev vi bjudna på kaffe och smörgås.
Workshopen fungerar så att man genom att ange olika kriterier såsom intressen, vad man är bra på och hur man är som människa t.ex. ska försöka hitta på en massa olika tänkbara praktik/arbetsplatser som man skulle kunna tänka sig. Alla hjälps åt i gruppen, den enda som bara behöver lyssna och ta emot är den deltagare som det gäller för stunden. Fantastiskt vad det går att komma på. På det här sättet så kanske man kan få lite idéer och hjälp när det gäller valet av plats.
Stort engagemang var det under hela den tid som vi var där. Tack Carl och Mi!

Martin Klenz, Skogsstyrelsen
Onsdag morgon träffade jag och gruppen Martin från Skogsstyrelsen i Sala. Han slog följe med oss ut till Malma Gård där resten av gänget väntade. Därifrån åkte vi till Fågelbacken inte så långt från gården. Vi började med morgonfika i morgonkylan. Var ganska kallt så här på morgonen och då är det bara en försmak av det som komma skall. Efter avslutad frukost så började Martin föreläsning om överlevnad i naturen under knappa förhållanden. Vi fick en inblick i vad som går att äta, vad man bör tänka på för att hålla värme, att inte göra av med för mycket energi, hur man gör upp en eld snabbt och enkelt, hur man signalerar att man faktiskt är i nöd.
Jag vet nog hur man gör upp en eld!
Vi fick t.o.m. en inblick i hur man gör en visselpipa av en upphittad aluminiumburk såna som vi tyvärr stöter på då och då ute i naturen.
Grill time!
När elden kommit i gång så var det dags att avsluta dagen med att grilla korv och kebabspett. Sen lite tillbehör till det.
Vartefter tiden gick så blev det behagligare temperatur. Som ofta så var det som skönast i luften när det var dags att avsluta dagen. Vad jag har hört så var det en givande dag för de flesta om man bortser från kylan.
Tack Martin!

Lägga på och borsta av
Torsdag blev det en färd som avslutades hos Gudrun. Vi skulle dit för att glasera våra keramiska underverk. Vi inleder ju som alltid med duk på arbetsbordet och frukost uppdukad på den. Sen har vi en mycket trevlig och gemytlig stund runt frukosten. Ämnena varier från gång till gång men oftast så handlar det om roliga saker som ger utlopp för mycket skratt.
Mmmmm... mums!
Den här dagen blev vi också bjudna på äppelpaj av en deltagare. Stort tack! Gott var det!
När vi dukat undan så kom det där evinnerliga rörandet igång. Något som är jätteviktigt innan man för på glasyren. Det är ju en hård och glasliknande yta vi vill ha och då måste man röra, röra, röra…
Alla våra saker blev glaserade och klara innan det var dags att säga hejdå till Gudrun för sista gången.
En vecka slut igen! Det är ju nästan bara måndag och fredag på en vecka känns det som, så fort går det

Ha en bra helg!

Gret-Lis